Gå vidare till huvudinnehåll
Hemgjorda fiskpinnar med currydipp och råkostsallad
Mari Bergman

Hemgjorda fiskpinnar med currydipp och råkostsallad

30 minEnkelt
351,20 kr
4 portioner 43,70 kr per portion
Egna fiskpinnar på torsk med en dipp på äpple, créme fraiche och smörfräst curry som du serverar tillsammans med råkostsallad och kokt potatis.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
300 gVanliga morötter
2 krmSalt
2 mskOlivolja
1 mskVit balsamvinäger
300 gVitkål
Fiskpinnar
1 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
600 gTorskfilé
1 mskSmör
2 dlStröbröd
1 tskOlivolja
0,5 tskSalt
Tillbehör
800 gPotatis Fast
1,5 mskCitron
Dipp
2 krmSalt
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskSmör
1 krmSvartpeppar Malen
1,2 tskCurry
1 stÄpple Granny Smith
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.

2

Dipp: Skölj, skala och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt créme fraichen och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.

3

Fiskpinnar: Ta bort ev ben från torsken. Dela upp fisken i lagom stora bitar ca 4 cm. Salta och peppra varje fiskbit.

4

Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek fiskpinnarna på medelhög värme tills dem har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.

6

Sallad: Skala och riv morötterna och skär vitkålen i strimlor. Blanda samman i en skål med olja, vinäger och en nypa salt och peppar.

Servera dina nystekta fiskpinnar med kokt potatis, currydipp, citronklyftor och råkostsallad.

Näringsvärde: 695 Kcal. 36 G Protein. 32 G Fett. 63 G Kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd