Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vintersallad | ||
2 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 st | Äpplen | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
200 g | Vitkål | |
Tortillapizza | ||
1 krm | Salt | |
100 g | Färska champinjoner | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Timjan | |
3 dl | Tomatsås | |
2 msk | Olivolja | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 st | Röd Paprika | |
280 g | Tortilla Pizza | |
0,5 st | Zucchini | |
250 g | Mozzarellaost | |
Övrigt | ||
1 st | Bakplåtspapper |
Sätt ugnen på 225 grader.
Tortillapizza: Skölj zucchini och paprika. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i 1 cm breda strimlor. Dela champinjonerna i fyra delar och skala och skär löken i klyftor. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg grönsaker och lök på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 20 min tills grönsakerna har fått fin gyllenbrun yta.
Vintersallad: Strimla vitkålen. Skala och riv morötterna och äpplet. Blanda med olivolja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Tortillapizza: Skär mozzarellan i bitar. Lägg ut tortillabröden på en ugnsplåt och bred över tomatsås. Fördela grönsakerna på varje pizza och toppa med mozzarella. Sätt in i ugnen ca 5 min. Dekorera med timjankvistar.
Servera pizzan tillsammans med råkostsallad.
Näringsvärde: 675 kcal 21 g protein 37 g fett 58 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Pastasås Classico 400g Barilla
2 Mozzarella 125g Michelangelo