Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Recept 2: Sötpotatisenchiladas | ||
170 g | Majskorn | |
320 g | Tortilla | |
115 g | Tacosås | |
150 g | Riven Texmexost | |
380 g | Svarta Bönor | |
Tzatziki | ||
1,5 dl | Gräddfil | |
1 krm | Svartpeppar | |
3 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
3 msk | Majonnäs | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
115 g | Tacosås | |
0,5 st | Gurka | |
1,5 dl | Gräddfil | |
180 g | Romansallat, (1 st) | |
170 g | Majskorn | |
Recept 1: Kyckling | ||
630 g | Kyckling Minutfilé | |
4 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
Sötpotatis | ||
3 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Citron - Eko | |
1 500 g | Sötpotatis | |
1 msk | Färsk ingefära | |
150 g | Fetaost | |
100 g | Färsk bladspenat | |
3 krm | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt |
Recept 1: Snabbstekt kyckling med rostad sötpotatis och tzatziki, 50 min tillagning. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper och en stor bunke.
Sötpotatis: Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda samman sötpotatis, vitlök, ingefära och olivolja i bunken. Krydda med salt och peppar efter smak. Fördela sötpotatisen jämt på de två plåtarna och rosta i ugnen i ca 30 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt och lägg gurkrivet i en skål. Skala och riv i vitlök. Tillsätt gräddfil, majonnäs, balsamvinäger, salt och peppar och blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min/sida på medelhög värme så att kycklingen får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i pannan.
Sötpotatis: Ta ut den rostade sötpotatisen och blanda med spenat, smulad fetaost och rivet citronskal. Spara hälften av sötpotatisblandningen till recept 2. Servera kycklingen med rostad sötpotatis och tzatziki.
Recept 2: Sötpotatisenchiladas, 20 min tillagning. Ta fram sötpotatisblandningen från recept 1.
Blanda sötpotatisblandningen med avrunna bönor och majs. Fördela blandningen i 8 st tortillabröd. Rulla ihop bröden och lägg i formen med skarven neråt. Fördela tacosås över och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ca 10 min.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen och skölj och tärna gurkan. Blanda ihop i en skål med resten av majsen.
Servera enchiladas med sallad, gräddfil och tacosås.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1