Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Koftabollar | ||
1 st | Jalapeno Färsk | |
2 msk | Majsstärkelse | |
1 st | Potatis | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
1 tsk | Salt | |
400 g | Tofu | |
2 dl | Matolja | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
Curry | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Kummin | |
2 tsk | Koriander - torkad | |
1 st | Kanel Hel | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1,5 tsk | Salt | |
2 msk | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 dl | Pumpakärnor | |
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Garam Masala | |
2 tsk | Strösocker | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
2 msk | Rapsolja | |
1 st | Mynta - färsk | |
500 g | Kvisttomater | |
1 krm | Nejlikor Hela | |
1,5 dl | Cashewnötter Naturella | |
5 st | Kardemumma Hel |
Koftabollar: Mixa cashewnötterna till ett fint smul i en matberedare/ mixerkanna. Häll över nötsmulet i en skål. Pressa tofun på vätska genom en handduk och mixa tofun till en slät massa. Finhacka jalapeño och skala och riv ingefära. Mosa den kokta potatisen.
Blanda samman alla ingredienser med nötsmulet till en massa. Forma bollar och lägg på ett fat.
Curry: Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
Värm oljan i en stekpanna. Fräs kummin, kardemumma och kryddnejlikor på medelvärme i ca 1 min. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt gurkmeja, korianderpulver och chiliflakes. Rör om och fräs i 30 sek.
Tillsätt finhackade tomater, vatten, kanelstång och salt och låt puttra i ca 10 min.
Tillsätt cashewnötter och pumpafrön, blanda väl och låt puttra i 5 min. Stäng av värmen och ta bort kanelstången. Låt curryn svalna och mixa den sedan slät i en matberedare/ blender.
Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt garam masala och socker. Låt såsen sjuda upp och smaka av med salt.
Koftabollar: Värm olja i en kastrull och fritera koftabollarna i omgångar på medelhög värme ca 5 min tills de är fint gyllenbruna. Lägg över bollarna på hushållspapper.
Häll den varma currysåsen i skålar och lägg ner koftabollarna. Ringla lite yoghurt över och toppa med myntablad. Servera tillsammans med ris och naanbröd.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Garam Masala EKO 50g Mill & Mortar