Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lasagnen | ||
100 g | Parmesanost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök | |
1 msk | Olivolja | |
3 dl | Mellanmjölk | |
300 g | Lasagneplattor | |
400 g | Lax Gravad | |
2 tsk | Lantbuljong | |
0,5 st | Purjolök | |
1 st | Dill - färsk | |
65 g | Färsk bladspenat | |
Sallad | ||
65 g | Salladsmix | |
2 tsk | Balsamvinäger | |
0,5 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Morötter | |
Topping | ||
50 g | Parmesanost |
Sätt ugnen på 175 grader.
Laxlasagne: Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs alltsammans i lite olja i en varm stekpanna så att lök och spenat mjuknar. Ställ åt sidan.
Riv parmesanosten (spara 50 gram till topping). Mixa samman creme fraiche, mjölk, parmesanost, dill, lantbuljong och svartpeppar i en blender till en sås.
Ta fram en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenatfräs i 4 lager. Avsluta med ett lager lasgneplattor och sås och strö över resten av den rivna osten. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.
Sallad: Skölj salladen. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.
Servera laxlasagnen med grönsallad
Näringsinnehåll/portion: Kcal: 924, Protein: 48 g, Fett: 47 g, Kolhydrater: 75 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
3 Gravad Laxfilé Skivad ASC Korshags
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta