Gå vidare till huvudinnehåll
Norrlands laxlasagne med grönsallad
Mari Bergman

Norrlands laxlasagne med grönsallad

1 tEnkelt
554,85 kr
4 portioner 93,99 kr per portion
En riktig italiensk klassiker, lasagne, i svensk tappning. Fler lasagnerecept: Lasagne al forno, Idévärldens lasagne

Lasagnen
100 gParmesanost
2 dlCreme Fraiche Naturell
3 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök
1 mskOlivolja
3 dlMellanmjölk
300 gLasagneplattor
400 gLax Gravad
2 tskLantbuljong
0,5 stPurjolök
1 stDill - färsk
65 gFärsk bladspenat
Sallad
65 gSalladsmix
2 tskBalsamvinäger
0,5 stRödlök
1 mskOlivolja
250 gMorötter
Topping
50 gParmesanost
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Laxlasagne: Skala och finhacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken och skölj spenaten. Fräs alltsammans i lite olja i en varm stekpanna så att lök och spenat mjuknar. Ställ åt sidan.

3

Riv parmesanosten (spara 50 gram till topping). Mixa samman creme fraiche, mjölk, parmesanost, dill, lantbuljong och svartpeppar i en blender till en sås.

4

Ta fram en ugnsfast form. Varva sås, lasagneplattor, laxskivor och spenatfräs i 4 lager. Avsluta med ett lager lasgneplattor och sås och strö över resten av den rivna osten. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter.

5

Sallad: Skölj salladen. Skala och riv morötter och skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

6

Servera laxlasagnen med grönsallad

Näringsinnehåll/portion: Kcal: 924, Protein: 48 g, Fett: 47 g, Kolhydrater: 75 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell