Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färsbiffar | ||
500 g | Kalvfärs | |
1 tsk | Olivolja | |
1 tsk | Smör | |
2 krm | Vitpeppar Malen | |
4 dl | Vispgrädde | |
1,5 tsk | Salt | |
300 g | Lantbröd | |
4 st | Ägg | |
Potatismos | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
25 g | Smör | |
500 g | Potatis Mjölig | |
1,5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsk | Salt | |
Ärter | ||
1 tsk | Salt | |
1 st | Schalottenlök | |
250 g | Gröna Ärtor | |
0,75 dl | Mineralvatten | |
0,5 tsk | Strösocker | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
Till servering | ||
4 msk | Rårörda Lingon | |
100 g | Smör |
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa färsen med salt och peppar efter smak i matberedare 10–20 sek. Häll över i en bunke och blanda ner äggulorna och 2 dl grädde, lite i taget. Se till att ingredienserna till färsen är ordentligt kalla, annars kan färsen spricka.
Vispa 2 dl grädde lätt till mjuka toppar. Vänd ner grädden i färsen och låt blandningen stå i kylen en stund så blir Wallenbergarna lättare att forma.
Pulsa det vita brödet i en mixer till smulor och häll upp dem på en tallrik. Forma med våta händer fyra biffar av färsen och vänd dem i brödsmulorna. Stek Wallenbergarna 6–7 minuter på varje sida i smör och olja tills de är gyllenbruna.
Pressa den nykokta, varma potatisen i en ny kastrull. Tillsätt mjölk och smör och vispa runt tills du har en len potatispuré. Smaksätt med salt och peppar efter smak. Lägg på locket och håll purén varm.
Koka upp mineralvatten och smör i en kastrull, smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Tillsätt ärtor och finhackad schalottenlök. Häll av spadet efter 1–1 1/2 minut.
Smält smöret i en kastrull. Servera biffarna med potatismos, ärtor, skirat smör och rårörda lingon.
Bild:
Findus
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria