Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatispuré | ||
700 g | Mandelpotatis | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2,5 msk | Smör | |
1 dl | Mellanmjölk | |
0,5 tsk | Salt | |
600 g | Torskfilé Färsk | |
50 g | Sötmandel Spån | |
Sallad | ||
0,75 g | Haricot Verts Färsk | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
1 st | Röd Paprika | |
Kryddblandning | ||
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 tsk | Sambal Oelek | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Spiskummin |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tina de gröna bönorna i lite vatten på spisen.
Skala och koka potatisen.
Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg den sedan i en ugnsfast form.
Kryddblandning: Blanda samman alla ingredienser till kryddblandningen och bred ut över fisken. Strö över mandelspån och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och paprikan. Blanda med bönorna och ringla över lite olja och vinäger.
Potatispuré: Sila av potatisvattnet och mosa potatisen med smöret med hjälp av en potatisstomp eller visp. Tillsätt mjölken lite i taget tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.
Servera purén till den mandelbakade fisken och grönsalladen.
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Torskrygg Skrei med Skinn MSC ca
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Paprikapulver 37g Santa Maria