Gå vidare till huvudinnehåll
Mandelbakad fisk med potatispuré och sallad

Mandelbakad fisk med potatispuré och sallad

30 minEnkelt
200,10 kr
4 portioner16,25 kr per portion
En klassisk mandelbakad torsk som vi har kryddat upp lite extra med heta och goda kryddor som sambal oelek, spiskummin och citron. Till detta serveras en potatispuré på mandelpotatis och sallad.

Potatispuré
700 gMandelpotatis
2 krmSvartpeppar Malen
2,5 mskSmör
1 dlMellanmjölk
0,5 tskSalt Fint
600 gTorskfilé Färsk
50 gSötmandel Spån
Sallad
0,75 gHaricot Verts Färsk
0,5 stIsbergssallat
0,5 mskOlivolja
1 tskBalsamvinäger
1 stRöd Paprika
Kryddblandning
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 stPersilja - färsk
0,5 tskSambal Oelek
0,5 tskSalt Fint
0,5 stCitron
1 mskRapsolja
0,5 tskSpiskummin
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tina de gröna bönorna i lite vatten på spisen.

3

Skala och koka potatisen.

4

Kolla så att det inte är några ben i fisken. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

5

Kryddblandning: Blanda samman alla ingredienser till kryddblandningen och bred ut över fisken. Strö över mandelspån och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen och paprikan. Blanda med bönorna och ringla över lite olja och vinäger.

7

Potatispuré: Sila av potatisvattnet och mosa potatisen med smöret med hjälp av en potatisstomp eller visp. Tillsätt mjölken lite i taget tills du får den konsistens du önskar. Smaka av med salt och peppar.

8

Servera purén till den mandelbakade fisken och grönsalladen.

Bild:

Linnea Swärd