Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Falafel | ||
| 3 msk | Olivolja | |
| 1 st | Falafelmix | |
| 4 dl | Vatten | |
| Tomatsås | ||
| 1 dl | Vatten | |
| 500 g | Krossade Tomater | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 1 tsk | Basilika - torkad | |
| 1,5 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Potatis | ||
| 1 krm | Salt | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 700 g | Potatis | |
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 200 g | Tomater | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn i ca 40 min.
Falafel: Koka upp vattnet och blanda med falafelmixen. Låt stå i ca 20 min.
Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en kastrull utan att det tar färg.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs i 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong och låt såsen småputtra under lock i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Falafel: Rulla ca 20 st bollar av falafelsmeten med vattensköljda händer. Lägg bollarna på en skärbräda.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek falafelbollarna på medelvärme i ca 5-7 min tills de har en fin gyllenbrun stekyta.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad och skölj och skiva tomaterna. Lägg upp i en skål.
Servera falafeln med klyftpotatis, tomatsås och sallad.
Näringsvärde: 696 kcal. 31 g protein, 21 g fett, 79 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

199,75 kr /kg

37,18 kr /kg

19,75 kr /kg

24,39 kr /kg

199,69 kr /kg

111,80 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

119,75 kr /kg

33,95 kr

3,99 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

187,80 kr /l

217,27 kr /kg
