Gå vidare till huvudinnehåll
Kotletter med senapssås

Kotletter med senapssås

20 minEnkelt
250,75 kr
4 portioner 25,66 kr per portion
Kotletter med senapssås

1,5 mskSenap
2 dlVispgrädde
1 tskSalt
4 stFläskkotlett
3 stSchalottenlök
1 mskDijonsenap
1 krmVitpeppar
1 tskDragon - torkad
1,5 tskKinesisk soja
1 krmSvartpeppar
3 mskKapris
1 mskSmör
Instruktioner
1

Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.

Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål.

Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.

Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.