Gå vidare till huvudinnehåll
Shepherd’s pie
Samarbete

Shepherd’s pie

1 tEnkelt
221,70 kr
4 portioner10,31 kr per portion
Tips: Ringla smält smör över moset innan den går in i ugnen. Då skapas en fin skorpa under gräddningen som ger en bättre smak och bättre utseende.

125 gVanliga morötter
650 gLammfärs
1 krmSalt Fint
1,75 dlMellanmjölk
100 gGul lök
0,4 dlOlivolja
100 gSmör
140 gRotselleri
0,5 lVatten
1 kgPotatis Mjölig
1 mskPiffi Allkrydda
1 tskAjvar
1 mskWorcestersås
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskTomatpuré
Instruktioner
1

4-6 portioner:

Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Tillsätt Worcestershire sås, tomatpuré, ajvar och 1 msk Vegeta. Bräsera en minut under omröring, häll sedan över vatten. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock.

Skala potatisen, skär i större bitar och koka i saltat vatten. När potatisen är färdigkokt låt dem rinna av i ett durkslag. Mosa därefter potatisarna, tillsätt 60 g smör, mjölk och rör om väl.

Lägg i lammfärsen i en smord ugnsfast form ( Ø 26 cm, djup ca 6 cm ) och bred därefter ut potatismoset. Smält resterande smör och pensla över på moset. Grädda i en uppvärmd ugn på 200° C i ca 35 minuter och tills potatisen fått lite färg. Ta ut pajen från ugnen och servera den varm till en grönsallad.

Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com