Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
125 g | Vanliga morötter | |
650 g | Lammfärs | |
1 krm | Salt | |
1,75 dl | Mellanmjölk | |
100 g | Gul lök | |
0,4 dl | Olivolja | |
100 g | Smör | |
140 g | Rotselleri | |
0,5 l | Vatten | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 msk | Piffi Allkrydda | |
1 tsk | Ajvar | |
1 msk | Worcestersås | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Tomatpuré |
4-6 portioner:
Finhacka löken och skär morot och selleri i tunna stavar. Stek dem i väl uppvärmd olja sänk därefter värmen och fräs i ca 5 minuter på medelhög värme för att få en fin färg. Lägg i lammfärsen och låt sjuda i ca 7-8 minuter under omrörning. Tillsätt Worcestershire sås, tomatpuré, ajvar och 1 msk Vegeta. Bräsera en minut under omröring, häll sedan över vatten. Koka på medelvärme i ca 30 minuter tills vätskan nästan helt har avdunstat och såsen blir tjock.
Skala potatisen, skär i större bitar och koka i saltat vatten. När potatisen är färdigkokt låt dem rinna av i ett durkslag. Mosa därefter potatisarna, tillsätt 60 g smör, mjölk och rör om väl.
Lägg i lammfärsen i en smord ugnsfast form ( Ø 26 cm, djup ca 6 cm ) och bred därefter ut potatismoset. Smält resterande smör och pensla över på moset. Grädda i en uppvärmd ugn på 200° C i ca 35 minuter och tills potatisen fått lite färg. Ta ut pajen från ugnen och servera den varm till en grönsallad.
Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Piffi Allkrydda 540g Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria