Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Parmesanmos | ||
1 krm | Salt | |
800 g | Potatis för Mos | |
75 g | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
225 g | Sockerärta Fryst | |
Panerad spättafilé | ||
2 st | Ägg | |
0,5 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
600 g | Rödspättafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 dl | Vetemjöl | |
2 dl | Ströbröd |
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
Spättafilé: Salta och peppra spättafiléerna på båda sidor.
Vispa upp äggen i en djup tallrik och häll ströbröd och mjöl på varsin flat tallrik. Vänd spättafiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Lägg alla filéerna på en ren skärbräda.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna ca 2 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Förvara dem gärna i ugnen på 100 grader så att de håller värmen.
Tillbehör: Koka upp vatten till sugar snapsen och låt dem småsjuda i ca 1 min. Sila av vattnet och häll upp dem i en skål.
Parmesanmos: Sila av potatisvattnet och lägg upp potatisen på ett fat. Riv parmesanost över och klicka över smöret. Mosa ihop lite lätt med en gaffel och krydda med lite salt och peppar.
Servera den panerade spättafilén med parmesanstompat mos och sugarsnaps.
Näringsvärde: 698 kcal, 53 g protein, 20 g fett, 71 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sugar Snap Fryst 250g Garant
1 Olivolja Extra Vergine Classico Zeta