Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Extra | ||
0,5 dl | Basmatiris | |
Limetopping | ||
1 st | Lime | |
2 dl | Kvarg Naturell | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Soppa | ||
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
2 st | Avokado | |
8 dl | Vatten | |
750 g | Broccoli | |
600 g | Laxfilé | |
0,25 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron | |
2 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
0,5 tsk | Körvel |
Koka upp vatten, buljong och körvel i en stor kastrull.
Skär broccolin i mindre buketter och skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilin. Koka på svag värme under lock tills broccolin är mjuk (ca 15 minuter).
Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt, peppar och körvel. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om soppan känns för tjock.
Tärna laxen i ca 2 × 2 cm stora bitar och marinera med 1½ matsked pressad citron och lite salt i en skål. Låt stå 5 minuter.
Stek laxen hastigt (ca 30 sekunder) i lite olja i en het teflonpanna. Laxen ska bara få en god yta runtom men fortfarande vara lite rå inuti.
Skär avokadon i tärningar och lägg i soppskålar. Häll på soppa och toppa med lax, hackad persilja och limetopping.
Limetopping
Riv skalet av limen och blanda med kesella och pressad vitlök i en skål. Smaka av med ½–1 matsked pressad limesaft, salt och peppar.
Ställ svalt en stund innan servering.
Förbered lunch inför morgondagen Tillaga 150 gram extra lax. Spara valfri mängd vätska. Koka knappt en halv deciliter ris och servera till.
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko