Gå vidare till huvudinnehåll
Broccolisoppa med lax och limetopping

Broccolisoppa med lax och limetopping

30 minEnkelt
422,95 kr
4 portioner 83,34 kr per portion
Detta recept kommer från Laila Bagges bok: "Kom i form på 30 dagar".

Extra
0,5 dlBasmatiris
Limetopping
1 stLime
2 dlKvarg Naturell
0,5 klyftaVitlök Vanlig
Soppa
0,5 stChilipeppar Färsk
2 stAvokado
8 dlVatten
750 gBroccoli
600 gLaxfilé
0,25 stPersilja - färsk
0,5 stCitron
2 stGrönsaksbuljong
1 stGul lök
0,5 tskKörvel
Instruktioner
1

Koka upp vatten, buljong och körvel i en stor kastrull.

2

Skär broccolin i mindre buketter och skala och strimla löken. Kärna ur och strimla chilin. Koka på svag värme under lock tills broccolin är mjuk (ca 15 minuter).

3

Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt, peppar och körvel. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Späd eventuellt med mer vatten om soppan känns för tjock.

4

Tärna laxen i ca 2 × 2 cm stora bitar och marinera med 1½ matsked pressad citron och lite salt i en skål. Låt stå 5 minuter.

5

Stek laxen hastigt (ca 30 sekunder) i lite olja i en het teflonpanna. Laxen ska bara få en god yta runtom men fortfarande vara lite rå inuti.

6

Skär avokadon i tärningar och lägg i soppskålar. Häll på soppa och toppa med lax, hackad persilja och limetopping.

Limetopping

1

Riv skalet av limen och blanda med kesella och pressad vitlök i en skål. Smaka av med ½–1 matsked pressad limesaft, salt och peppar.

2

Ställ svalt en stund innan servering.

Förbered lunch inför morgondagen Tillaga 150 gram extra lax. Spara valfri mängd vätska. Koka knappt en halv deciliter ris och servera till.