Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Omelett | ||
4 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vatten | |
Vitlökssås | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Topping | ||
100 g | Cashewnötter Naturella | |
Kryddigt ris | ||
250 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Purjolök | |
2 msk | Vatten | |
1 tsk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
3 dl | Långkornigt Ris | |
1 msk | Lantbuljong | |
1 st | Blomkål Färsk | |
1 msk | Sambal Oelek | |
1 msk | Olivolja |
Kryddigt ris: Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med gurkmeja och buljong.
Skala och slanta morötterna. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter.
Hetta upp lite olja eller smör i en rymlig stekpanna och fräs blomkål, morötter och purjolök tillsammans med spiskummin tills det mjuknar och får fin färg.
Blanda ut sambal med vatten och tillsätt till grönsakerna. Blanda runt och låt det stå på svag värme på spisen.
Blanda ner det färdigkokta riset i stekpannan och blanda om.
Vitlökssås: Skala och pressa ner vitlöksklyftan i yoghurten. Smaka av med lite salt och peppar.
Omelett: Vispa samman ägg, vatten och salt i en skål. Hetta upp lite olja eller smör i en stekpanna och stek omeletten på medelvärme ca 2-3 min tills omeletten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik vid servering.
Hacka cashewnötterna grovt och strö över riset. Servera med omelett och yoghurtsås.
Recept och
Näringsvärde: 575 kcal, 19 g prot, 25 g fett, 65 g kolh.
Bild:
Mari Bergman
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria