Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ingredienser som ska blandas först. | ||
3 dl | Linfrö | |
10 g | Brödkrydda, (1,5 msk) | |
1 dl | Hasselnötter | |
1 dl | Mandlar | |
3 tsk | Bakpulver | |
0,75 dl | Kruskakli | |
1 dl | Sesamfrö | |
Efter du blandrat ovan ska detta i: | ||
250 g | Cottage cheese Naturell | |
6 st | Ägg | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
50 g | Smör | |
Pålägg | ||
100 g | Färskost Naturell | |
1 st | Vanliga Tomater | |
100 g | Rökt Skinka | |
garnering på brödet | ||
100 g | Solroskärnor |
Mixa alla nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, Strö på solroskärnor på brödet (går bra med vilket som).
Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 Brödkryddor Malda 16g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla