Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1,5 msk | Citron | |
3 msk | Vatten | |
0,5 tsk | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Rödlök | |
3 dl | Kikärtor Kokta | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Sesampasta |
Skiva löken och stek i oljan på medelvärme i 5 minuter. Salta och stek vidare i ca 20 minuter på låg eller medelvärme tills löken blivit helt mjuk.
Då 5 minuter är kvar av stektiden tillsätter du socker och balsamvinäger. Ta åt sidan. Spara lite rödlök till dekoration, resten lägger du i en mixer.
Tillsätt kikärter, vatten, tahini, vitlök, citronsaft, salt och peppar och mixa tillsammans med rödlöken till en jämn smet. Lägg upp och dekorera med lite rödlök.
Näringsvärde: Energi (kcal) 135,9, Protein (g) 6,5, Fett (g) 6,9, Kolhydrater (g) 9,8
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria