Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 krm | Salt | |
800 g | Kyckling Steak | |
1 msk | Olivolja | |
Asiatisk zucchini- och gurksallad | ||
1 st | Chilipeppar Röd | |
50 g | Ärtskott | |
0,5 tsk | Salt | |
3 tsk | Färsk ingefära | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
2 dl | Quinoa | |
1 msk | Olivolja |
Asiatisk zucchini- och gurksallad: Koka gryn enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan grynen kalla.
Skölj och finhacka chili. Skala och riv ingefära. Blanda ihop chili och ingefära i en stor skål med rivet limeskal, pressad limesaft, olja, salt och peppar. Tillsätt de kokta kalla grynen och blanda om.
Hyvla långa remsor av zucchini och gurka och blanda med grynen på ett fat. Toppa med ärtskott och myntablad.
Kyckling: Krydda kyckling steaken med paprikapulver och salt efter smak. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen på hög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen och låt kycklingen bli klar i pannan.
Servera kyckling steaken med zucchini- och gurksallad.
Näringsvärde: 561 kcal, 44 g protein, 27 g fett, 30 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria