Gå vidare till huvudinnehåll
Zataykyckling med ingefärsrostade haricots verts
Mathem

Zataykyckling med ingefärsrostade haricots verts

30 minEnkelt
504,60 kr
4 portioner 81,68 kr per portion
En underbar kycklinggryta med asiatiska smaker.

Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
0,5 mskRapsolja
3 dlJasminris
1 mskFärsk ingefära
Zataykyckling
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
400 gKokosmjölk
1,5 dlJordnötter Rostade
50 gChilipeppar Röd, (2 st)
2 mskJapansk soja
1 mskHonung Flytande
600 gKycklingfile Fryst
1 mskRapsolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader och koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Tillbehör: Skala och riv ingefäran och blanda med haricots vertsen i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen i ca 15 min tills de har fått en fin gyllenbrun yta.

3

Zataykyckling: Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilin.

4

Skär kycklingen i ca 2 cm tjocka bitar. Hetta upp en panna med lite olja och fräs kycklingen tillsammans med vitlök, ingefära, chili, salt och peppar.

5

Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelat och tillsätt till kycklingen.

6

Fräs runt och tillsätt kokosmjölk, honung och soja. Låt det stå och puttra på medelvärme ca 5 min.

Servera zataykycklingen tillsammans med ris och haricots verts.

Näringsvärde: 878 KCAL 49 g fett 52 g protein 51 g kolhydrater

Bild:

Mari Bergman