Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig skaldjurslasagne
Mari Bergman

Krämig skaldjurslasagne

40 minEnkelt
651,90 kr
4 portioner 117,20 kr per portion
Lasagne med lax och grönsallad. Fler lasagnerecept: Per Morbergs lasagne, Laxlasagne

Lasagne
150 gParmesanost
200 gFärska lasagneplattor
375 gSkaldjursfond
1 stGul lök
1 dlVatten
70 gFärsk bladspenat
400 gLax Gravad
1 stVitlök
Sallad
1 krmSalt
1 mskOlivolja
200 gRödkål Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
200 gVanliga Tomater
0,5 stGurka
1 tskVinäger
250 gRomansallat
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lasagne: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt skaldjurssåsen( Abba Middagsklart) och vatten och låt det få ett uppkok. Sänk värmen.

3

Riv parmesanosten på ett rivjärn och skölj spenaten.

4

Smörj en ugnsfast form med lite smör och varva sås, lasagneplattor, lax, spenat och parmesanost. Avsluta med ett lager sås och parmesanost. Sätt in i ugnen ca 20 min tills lasagnen har fått en fin gyllenbrun färg.

5

Sallad: Skölj och skär alla salladsingredienser i mindre bitar. Strimla rödkålen tunt. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt och peppar.

Näringsvärde: 847Kcal, 35g Protein, 24g Fett, 48g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd