Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesan gratinerad Torsk
Mari Bergman

Parmesan gratinerad Torsk

20 minEnkelt
278,30 kr
4 portioner 38,76 kr per portion
Med morot och zucchini sallad.

Tillbehör
4 dlKorngryn
Sallad
0,5 stZucchini
1 mskOlivolja
250 gVanliga morötter
1 mskBalsamvinäger
Fisk
0,5 tskSalt
0,25 stCitron
1 tskBasilika - torkad
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaVitlök Vanlig
400 gTorskfilé Fryst
0,5 stParmesanost
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Koka gryn efter anvisning på förpackningen.

3

Fisk: Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form. Riv parmesanosten och blanda med creme fraiche i en bunke. Pressa i vitlök och citronsaft. Krydda med basilika, salt och peppar och bred ostmixen över fisken. Sätt in i ugnen ca 12 min eller tills osten har fått en fin gyllenbrun yta.

4

Sallad: Skala morötterna och skölj zucchinin. Riv morötter och zucchini på ett rivjärn och blanda med lite olja och vinäger i en skål.

Servera fisken tillsammans med ris eller gryn och morot- och zucchinisallad.

Näringsvärde: 563 Kcal 38g Protein 28g fett 34g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd