Gå vidare till huvudinnehåll
Het apelsin- och ingefärskyckling med broccoli
Mari Bergman

Het apelsin- och ingefärskyckling med broccoli

30 minEnkelt
289,85 kr
4 portioner 22,36 kr per portion
Ingefärsmarinerad kyckling med ris. Lägg gärna in kycklingen i marinaden dagen före.

Marinad
0,5 mskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskJapansk soja
1 mskVitvinsvinäger
0,75 tskSambal Oelek
1 stApelsin
2 mskRapsolja
1 mskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Kyckling
1 dlVatten
1 mskMajsstärkelse
700 gKycklingfile Fryst
1 mskRapsolja
1 stBroccoli Färsk
Instruktioner
1

Marinad: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skala och riv ingefära och vitlök.

2

Tillsätt sambal oelek (efter smak och tycke), soja, olja, vinäger, honung och peppar. Blanda om och tillsätt kycklingfiléerna. Låt de marinera i kylen minst 10 minuter men gärna längre om du har tid.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

4

Kyckling: Skölj och dela broccolin i buketter. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skaka av marinaden från kycklingen och stek filéerna på medelvärme så att de blir helt genomstekta.

5

Tillsätt broccolibuketterna och låt de mjukna en aning. Pudra över maizenamjöl och slå på marinad och vatten och låt de småputtra ca 3 minuter.

6

Servera den heta ingefärskycklingen tillsammans med ris.

Näringsvärde: Kcal: 539, Fett: 17 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell