Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Marinad | ||
0,5 msk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
0,75 tsk | Sambal Oelek | |
1 st | Apelsin | |
2 msk | Rapsolja | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Kyckling | ||
1 dl | Vatten | |
1 msk | Majsstärkelse | |
700 g | Kycklingfile Fryst | |
1 msk | Rapsolja | |
1 st | Broccoli Färsk |
Marinad: Ta fram en stor bunke. Skölj och riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skala och riv ingefära och vitlök.
Tillsätt sambal oelek (efter smak och tycke), soja, olja, vinäger, honung och peppar. Blanda om och tillsätt kycklingfiléerna. Låt de marinera i kylen minst 10 minuter men gärna längre om du har tid.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Kyckling: Skölj och dela broccolin i buketter. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skaka av marinaden från kycklingen och stek filéerna på medelvärme så att de blir helt genomstekta.
Tillsätt broccolibuketterna och låt de mjukna en aning. Pudra över maizenamjöl och slå på marinad och vatten och låt de småputtra ca 3 minuter.
Servera den heta ingefärskycklingen tillsammans med ris.
Näringsvärde: Kcal: 539, Fett: 17 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko