Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fyllning | ||
2 tsk | Vaniljsocker | |
100 g | Daim, (ca 2 st dubbeldaim) | |
5 dl | Vispgrädde | |
Marängbottnar | ||
4 st | Ägg, (enbart vitan) | |
0,5 tsk | Citronjuice - råpressad | |
2 dl | Strösocker | |
100 g | Mörk chokladkaka |
Sätt ugnen på 100 grader (varmluft). Separera äggvitorna från gulan, spara gulorna till exempelvis en omelett!
Vispa äggvitorna till ett vitt skum.
Tillsätt citronsaften och strösockret och fortsätt vispa till ett hårt, fast skum.
Bred ut marängsmeten till två rundlar på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter.
Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 50 min.
Låt dem kallna på plåten. Smält chokladen försiktigt.
Pensla bottnarna med smält choklad och låt stelna.
Fyllning: Hacka daim-chokladen i mindre bitar.
Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsockret tills den blir fluffig.
Blanda ner en tredjedel av den hackade daim-chokladen i grädden. Spara resten till garneringen.
Lägg en av marängbottnarna på en tallrik. Bred ut hälften av daimgrädden på den. Lägg sedan på den andra bottnen och bred ut den resterande delen av grädden.
Strö över resten av den hackade daim-chokladen överst på tårtan.
Bild:
Nurlan Emir
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket