Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizofrittata med sallad
Mari Bergman

Chorizofrittata med sallad

30 minEnkelt
308,50 kr
4 portioner 29,11 kr per portion
Ett lättlagat, gott och snabbt recept på frittata med chorizo och tomater. Perfekt när inspirationen tryter eller efter en lång dag. Smakliga måltid! Tips, frittatan håller sig fint i kylen ca 3-4 dagar. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(Tastelines matkasse v14 2017)</a>

Chorizofrittata
300 gChorizo
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskGrönsaksbuljong
1 stTomater
2 dlMjölk
1 mskOlivolja
50 gRiven Ost
5 stÄgg
Tillbehör
1 tskVit balsamvinäger
0,5 stRomansallat
0,5 stGurka
1 mskOlivolja
160 gMajskorn
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Chorizofrittata: Skala och klyfta rödlöken tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär korven i tunna slantar. Skölj och skär tomaten i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken och korven tills korven fått fin färg.

3

Vispa ihop ägg, mjölk och grönsaksbuljong. Slå äggsmeten över korvfräset i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Peppra efter smak.

4

Fördela tomatskivorna jämt över frittatan och strö över ost. Sätt in i ugnen i ca 10 min till osten fått fin gyllenbrun färg.

5

Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj och skär gurkan i halvmånar. Lägg upp i en skål tillsammans med avrunnen majs och ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.

Strö hackad persilja över frittatan och servera med salladen vid sidan om.

Foto och Styling: Anna Winer

Näringsvärde: 519 kcal, 29 g protein, 33 g fett, 27 g kolhydrater.

Bild:

Anna Winer