Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chorizofrittata | ||
300 g | Chorizo | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
1 st | Tomater | |
2 dl | Mjölk | |
1 msk | Olivolja | |
50 g | Riven Ost | |
5 st | Ägg | |
Tillbehör | ||
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Olivolja | |
160 g | Majskorn |
Sätt ugnen på 200 grader.
Chorizofrittata: Skala och klyfta rödlöken tunt. Skala och finhacka vitlök. Skär korven i tunna slantar. Skölj och skär tomaten i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken och korven tills korven fått fin färg.
Vispa ihop ägg, mjölk och grönsaksbuljong. Slå äggsmeten över korvfräset i pannan och låt steka på medelvärme ca 10 min. Peppra efter smak.
Fördela tomatskivorna jämt över frittatan och strö över ost. Sätt in i ugnen i ca 10 min till osten fått fin gyllenbrun färg.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen. Skölj och skär gurkan i halvmånar. Lägg upp i en skål tillsammans med avrunnen majs och ringla över lite olivolja och vinäger. Salta och peppra efter smak.
Strö hackad persilja över frittatan och servera med salladen vid sidan om.
Foto och Styling: Anna Winer
Näringsvärde: 519 kcal, 29 g protein, 33 g fett, 27 g kolhydrater.
Bild:
Anna Winer
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria