Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
250 g | Körsbärstomater | |
Pastapesto med kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Mascarpone | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
150 g | Pesto Grön | |
1 msk | Olivolja | |
650 g | Färsk kycklingfilé | |
0,5 st | Gul lök | |
400 g | Farfalle | |
50 g | Grana Padano |
Pastapesto med kyckling: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla kycklingen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen med löken. Krydda med salt och peppar efter smak.
Tillsätt pesto, mascarpone och riven grana padano. Låt det koka ihop på svag värme.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan till kycklingsåsen. Blanda om ordentligt och smaka av med ev mer salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och servera till pastan.
Näringsvärde: 853 kcal, 51 g protein, 32 g fett, 73 g kolhydrater.
Bild:
Asel Al Baldawi
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel