Gå vidare till huvudinnehåll
Viltskav med messmör och kantareller

Viltskav med messmör och kantareller

30 minEnkelt
327,70 kr
4 portioner 62,68 kr per portion
Sida 44 i Mathems tidning

2 mskMessmör
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul lök
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tskKinesisk soja
1 krmSalt
200 gKantareller Konserv
480 gRenskav
1 mskPersilja - färsk
1 mskSmör
1 mskOlivolja
2 dlVatten
Instruktioner
1

Skär skaven i strimlor medan den fortfarande´är fryst. Bryn på medelhög värme i olja och smör. Lägg i löken och stek ytterligare någon minut.

2

Tillsätt messmör, creme fraiche med vatten och koka ihop några minuter. Smaka av med soya, salt och peppar.

3

Bryn kantarellerna i smör i het panna och häll svampen över skaven. Strö över persilja. Servera med pressad potatis och rårörda lingon.