Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizo i bröd med asiatiska tillbehör
Mari Bergman

Chorizo i bröd med asiatiska tillbehör

45 minEnkelt
287,95 kr
4 portioner 44,02 kr per portion
Korv med bröd som serveras med rotfruktsstrips, mangosalsa och avokadoröra.

Topping
1 dlJordnötter Rostade
Avokadocrème
0,25 stLime
1 stAvokado
1 krmSalt
Rotfruktsstrips
1 krmSalt
2 mskOlivolja
0,5 mskHonung
1 mskFärsk ingefära
750 gVanliga morötter
Mangosalsa
1 tskHonung Flytande
0,5 tskChilipeppar Röd
0,5 stLime
1 stMango Färsk
0,5 stGurka
1 tskFärsk ingefära
0,5 stRödlök
0,5 tskSalt
0,5 stKoriander - färsk
Korv
250 gKorvbröd
1 mskOlivolja
600 gChorizo
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rotfruktsstrips: Skölj morötterna och skala lite slarvigt så att viss del av skalet finns kvar. Skär dem i långa stänger.

3

Skala och riv en bit ingefära med ett rivjärn och lägg 1 tsk åt sidan till salsan.

4

Lägg morötterna på ett ugnssäkert fat och tillsätt ingefära och ringla över olivolja, honung och salt. Rör om ordentligt med händerna.

5

Rosta morötterna i ugnen ca 30 minuter.

6

Mangosalsa: Skala mangon och skär i små tärningar. Dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna smått. Skala och finhacka rödlök, och skölj och finhacka chili och koriander. Blanda samman i en bunke.

7

Tillsätt riven ingefära, limesaft, honung och salt. Rör om ordentligt.

8

Avokadocrème: Skär avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur avokadoköttet och mosa med en gaffel till en jämn crème i en skål. Tillsätt limesaften och en nypa salt.

9

Topping: Mortla eller finhacka jordnötterna och lägg i en skål.

10

Korv: Stek korven i en varm stekpanna med lite olja. Placera korvbröden i ugnen några minuter för att värmas upp och få en krispig yta.

Servera chorizon i korvbrödet. Toppa med avokadocrème, mangosalsa och hackade jordnötter. Servera med ingefärsrostade rotfrukter.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: Kcal: 739 Fett: 44 g Protein: 21 g Kolhydrater: 57 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell