Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddor och smaksättare | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
1 tsk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Florsocker | |
1,5 msk | Dijonsenap | |
1 krm | Salt | |
4 dl | Strösocker | |
1 tsk | Kryddpeppar Hel | |
1,5 tsk | Majsstärkelse | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Kapris | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
3 st | Lagerblad | |
1 tsk | Honung | |
Övrigt | ||
275 g | Hummus | |
640 g | Lemon Curd | |
250 g | Skivat rågbröd | |
400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
850 g | Sojafärs | |
100 g | Tångpärlor Citron | |
100 g | Sötmandel Hel | |
0,5 dl | Ättiksprit | |
3 dl | Vetemjöl | |
Ost och mejeri | ||
125 g | Smör | |
10 st | Ägg | |
1,5 dl | Majonnäs | |
9 dl | Vispgrädde | |
300 g | Riven Västerbottensost | |
150 g | Parmesanost | |
4 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Frukt och grönt | ||
300 g | Sugarsnaps | |
450 g | Gröna Ärtor Frysta | |
2 kg | Delikatesspotatis | |
3 st | Gräslök - färsk | |
65 g | Ruccolasallat | |
1 st | Aubergine | |
2 st | Dill - färsk | |
1 st | Lime | |
4 st | Avokado | |
250 g | Hallon Färska | |
125 g | Färska champinjoner | |
50 g | Krasse | |
1 st | Mynta - färsk | |
4 st | Rödlök | |
500 g | Sparris Färsk | |
250 g | Rädisor | |
1 st | Persilja - färsk | |
3 st | Apelsin | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
4 st | Citron - Eko | |
1 st | Gul lök | |
250 g | Blåbär |
Tillaga marängbottnarna enligt anvisning i receptet.
Tillaga vegetarisk Västerbottenssill och förvara i kylen.
Koka ägg till gubbröran och förvara i kylen.
Koka potatis till gubbröran och potatissalladen och förvara i kylen.
Tillaga Västerbottenspajen och förvara i kylen.
Tina sojafärsen och gröna ärtor i kylen över natten. Kalla rätter vid servering:
Koka potatis till sillen. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.
Tillaga den vegetariska gubbröran enligt receptet.
Förbered pizzan enligt receptet.
Tillaga avokado- och blodgrapecarpaccio enligt receptet.
Grädda pizzan strax innan servering. Skär upp pizzan i bitar. Duka upp till ett härligt förrättsbord och njut av en god påskmiddag. Varma rätter vid servering:
Tillaga örtbiffarna och potatissalladen enligt receptet.
Värm Västerbottenspajen om du vill ha den varm.
Tillaga grön ärtdipp enligt receptet.
Tillaga grillad sparris enligt receptet.
Duka upp till ett grönt och gott varmrättsbord och njut.
Dessert vid servering: Vispa grädden och montera ihop din pavlovatårta enligt anvisningar i receptet. Servera och njut av en himmelsk påskdessert.
Mathem önskar er en riktigt glad och god påsk :)
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1