Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kanelsocker | ||
1 tsk | Kanel | |
2 msk | Strösocker | |
Paj | ||
2 dl | Hasselnötter | |
100 g | Smör | |
2 dl | Vetemjöl | |
4 st | Äpple Pink Lady | |
1 tsk | Kanel | |
2 dl | Strösocker |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och kärna ur äpplena. Skär i små bitar. Vänd runt äppelbitarna i lite kanelsocker.
Smörj en vid pajform med en klick smör och lägg i äpplen.
Lägg rumsvarmt smör, socker, mjöl och nötter i en bunke och smula ihop det med fingrarna tills allt har blandat ihop sig eller använd en matberedare.
Täck pajen med smulpaj och strö lite extra hasselnötter över.
Sätt in pajen i ugnen i ca 20 minuter. Ytan ska vara gyllenbrun och knaprig
NÄRINGSVÄRDE: 2686kJ 642KCAL 88g KOLHYDRATER 5G PROTEIN 29G FETT
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Pink Lady 6-pack Klass1