Gå vidare till huvudinnehåll
Fredrik Jonssons biff à la Lindström med gröna ärtor och skysås
Fredrik Jonsson

Fredrik Jonssons biff à la Lindström med gröna ärtor och skysås

40 minEnkelt
304,25 kr
4 portioner37,05 kr per portion
Klassisk husmanskost med smak av rödbetor och kapris signerad Fredrik Jonsson. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v18 2018)</a>

Biffar
3 krmLökpulver
2 krmVitpeppar Malen
50 gKapris
4 stÄgg
500 gNötfärs
1,5 mskWorcestersås
1,5 dlRödbetor Skivade
1 krmKanel Malen
2 krmSalt Fint
0,5 mskRapsolja
2 tskJapansk soja
0,5 mskSmör
Potatis
0,5 tskSalt Fint
800 gPotatis Fast
Skysås
1 krmSvartpeppar Malen
3 dlVatten
0,5 tskJapansk soja
0,5 stKöttbuljong
1 krmSalt Fint
2,5 tskWorcestersås
Tillbehör
450 gGröna Ärtor Frysta
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Potatis: Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3

Biffar: Lägg färsen i en bunke. Hacka kapris och rödbetor. Blanda hälften av kaprisen och rödbetorna, (spara hälften till garnering), 2 msk rödbetssaft, 1 ägg, 3 äggulor, lökpulver, salt, peppar, kanel, soja och Worcester sauce med färsen. Blanda om ordentligt och dela i fyra lika stora delar. Rulla dem till bollar och platta sedan till dem så att de liknar ”pannbiffar” ca 2 cm tjocka.

4

Hetta upp rapsolja och smör i en stekpanna och stek biffarna i ca 2-3 min på varje sida. Lägg biffarna på en plåt i mitten av ugnen och stek klart i ca 8 min, de ska vara lite rosa inuti när de är klara. Torka inte ur pannan.

5

Skysås: Tillsätt ingredienserna till skysåsen i stekpannan. Koka upp, rör med en slev tills buljongtärningen lösts upp. Låt sjuda tills hälften av vätskan reducerats bort. Sila av såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

6

Tillbehör: Lägg ärtorna i en kastrull med saltat vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ett par min. Sila av vattnet.

Servera biffarna med skysås, kokt potatis och ärtor. Garnera rätten med den kapris och rödbetor som du sparat. Om du vill kan du komplettera med rödbetor vid sidan om.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 572 kcal, 43 g protein, 21 g fett, 48 g kolhydrater

Bild:

Linnea Flink