Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Bottnar | ||
500 g | Mandelmassa | |
2 st | Ägg | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 msk | Smör | |
Fyllning och garnering | ||
1 msk | Vaniljsocker | |
5 dl | Vispgrädde | |
3 dl | Vinbär | |
200 g | Daim | |
2 st | Banan |
Sätt ugnen på 175°C.
Rita 3 rundlar, ca 24 cm i diameter, på tre bakplåtspapper. Pensla smör i rundlarna.
Riv mandelmassa fint och blanda med ägg till en smet. Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret och bred ut smeten så att det blir 3 jämntjocka runda bottnar. Strö dem med mandelspån och tryck till försiktigt så att de fastnar i smeten.
Grädda bottnarna (en i taget) i mitten av ugnen i ca 10 min eller tills de fått fin färg. Låt dem svalna helt innan de lossas från papperet.
Vispa grädde med vaniljsocker. Krossa daimen. Fördela vaniljgrädden, daimkross, bananskivor och bär mellan bottnarna. Toppa med mer grädde, daimkross och bär.
Det går minst lika bra att använda Daimkulor att fylla och dekorera tårtan med!
Bild:
Lina Eriksson
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket