Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
500 g | Frysta räkor | |
1 st | Persilja - färsk | |
150 g | Salladslök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Smör | |
500 g | Spaghetti |
Koka upp lättsaltat pastavatten med en skvätt olivolja i. Lägg i pastan och koka efter anvisningar. Hacka salladslöken fint och stek den mjuk i olivolja och smör. Lägg i finhackad chili om du vill ha lite styrka. Tillsätt grädden och låt koka upp och sjuda i 2-3 minuter. Mängden grädde är efter tycke och behov, själv föredrar jag pasta med sås och inte sås med pasta. Tillsätt räkorna i såsen och låt dem bara bli varma, de får inte koka. Salta och peppra. Häll den färdiga pastan i en skål. Häll över räksåsen och nästan all persilja, finhackad. Rör runt ordentligt och servera. Garnera med persilja på toppen. Drick gärna ett lätt vitt vin till detta, förslagsvis Chardonnay, Chablis eller Riesling. Servera öven mineralvattnet San Pellegrino för ännu mer italienska.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla