Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska köttbullar i kokosmjölk med spicy sallad
Mari Bergman

Asiatiska köttbullar i kokosmjölk med spicy sallad

30 minEnkelt
356,60 kr
4 portioner31,95 kr per portion
Asiatiska köttbullar i kokossås med spicy sallad och hackade jordnötter. (Tastelines matkasse v30 2014)

Köttbullar
500 gNötfärs
2 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 stÄgg
2 krmSpiskummin
0,5 tskSalt Fint
Tillbehör
3 dlBasmatiris
125 gJordnötter Rostade/Saltade
Sås
1 mskRöd Currypasta
1,5 mskFisksås - Asiatisk
1 mskHonung Flytande
400 gKokosmjölk
Spicy sallad
1 krmChiliflakes
0,5 stIsbergssallat
0,5 tskSalt Fint
0,5 stMynta - färsk
0,5 stRödlök
0,5 mskVit balsamvinäger
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,5 stGurka
2 mskRapsolja
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisning på paketet.

2

Blanda färsen med ägg, spiskummin, salt och peppar. Forma bollar och stek köttbullarna i lite olja i en varm stekpanna tills de har fått fin färg. Lägg köttbullarna i en skål medan du gör såsen.

3

Slå på koksmjölk, rödcurry, honung och fisksås i pannan, vispa ihop och låt det småputtra en stund. Smaka av och krydda eventuellt lite mer. Lägg tillbaka köttbullarna och håll det varmt på låg värme.

4

Skölj och strimla isbergssalladen. Skär gurka i bitar och skala och finstrimla rödlöken. Grovhacka myntan och blanda alltsammans i en skål med fisksås, vit balsamvinäger, rapsolja, chiliflakes och en nypa salt.

5

Hacka jordnötterna eller använd en mortel.

6

Servera köttbullarna tillsammans med ris, hackade jordnötter och spicy sallad.

Näringsvärde: 834 KCAL 38g Protein 59g Fett 36g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd