Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingbolognese
Mari Bergman

Kycklingbolognese

30 minEnkelt
245,30 kr
4 portioner 43,17 kr per portion
Det här receptet är en riktig vardagshjälte - lättlagad, gott och går utmärkt att frysa in om det blir mat över.

Tillbehör
350 gSpaghetti
35 gSalladsmix
125 gKörsbärstomater
Kycklingbolognese
0,5 mskBalsamvinäger
0,5 mskGrönsaksbuljong
1 tskSalt
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlVatten
2 mskTomatpuré
1 tskBasilika - torkad
400 gKycklingfärs
0,25 stPurjolök
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 tskTorkad oregano
0,5 stBasilika - färsk
390 gKrossade Tomater
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklingbolognese: Skölj och finhacka purjolök. Skala och finhacka vitlök. Bryn färsen i olja på hög värme. Tillsätt purjolök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar när färsen är genomstekt och fräs ytterligare i 1 min på medelhög värme.

3

Tillsätt buljong, tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater och vatten och låt puttra samman 5 min.

4

Skölj och grovhacka basilikan och vänd ner strax innan servering.

5

Tillbehör: Skölj sallad och tomater. Halvera tomaterna och blanda med salladen i en skål.

Servera kycklingbolognesen med nykokt pasta och sallad vid sidan av.

Styling: Carina Hejde

Näringsvärde: 494 kcal, 30 g protein, 13 g fett, 60 g kolhydrater

Bild:

Andrea Klintbjer