Gå vidare till huvudinnehåll
Parmesangratinerad fänkål
Hemmakock

Parmesangratinerad fänkål

40 minEnkelt
Parmesangratinerad fänkål

5 dlVatten
4 mskOlivolja
1 krmSalt
1 dlParmesanost
4 klyftaVitlök Vanlig
2 mskCitronjuice - råpressad
2 dlMatlagningsvin Vitt
2 stFänkål Färsk
Instruktioner
1

Skär fänkålen i klyftor fräs den sedan ihop med vitlöken i olivolja utan att det tar färg.

Häll på vitt vin och låt koka upp. Häll på vatten så att det precis täcker fänkålen. Krydda med lite salt och citronsaft. Sätt på lock och låt sjuda på svag värme tills fänkålen är mjuk, ca 20 minuter.

Ta upp fänkålen och låt rinna av.

Lägg i ugnsfast form och strö över osten. Gratinera i ugn på 225 grader ca 10 minuter.

140,30 kr
4 portioner • 23,04 kr per portion
Garant Olivolja Classico

1 Olivolja Classico

Basvaror
750 ml
99,50 kr

132,67 kr /l


Falksalt Hushållssalt Med Jod
19,95 kr

33,25 kr /kg


Zeta Parmigiano Reggiano 14M
66,95 kr

446,33 kr /kg


Vitlök Klass1 Spanien

1 Vitlök Klass1

2 för 20 kr
Basvaror
Spanien, 55 g
10,95 kr

199,09 kr /kg


Garant Citronjuice från Koncentrat
12,95 kr

64,75 kr /l


Garant Matlagningsvin Vitt
36,50 kr

146,00 kr /l


Fänkål Klass1 Italien

2 Fänkål Klass1

Italien, 294 g
23,90 kr

40,65 kr /kg