Gå vidare till huvudinnehåll
Lyxig nyårsmeny
Mari Bergman

Lyxig nyårsmeny

3 tEnkelt
2 431,66 kr
4 portioner 358,13 kr per portion
Klicka hem vår färdigplanerade nyårsmiddag med lyxiga råvaror som hummer och oxfilé och avsluta nyårskvällen med en god choklad- och vaniljpannacotta! Meny: Förrätt: Gratinerad hummer Varmrätt: Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker Dessert: Choklad- och vaniljpannacotta med krossade hallon Se alla tillhörande recept här

Kryddor och smaksättare
1 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
75 gSmör
1 tskVaniljpulver
1 krmFlingsalt
1 tskHonung Flytande
1 krmSalt
Kött och fisk
1 kgHummer
700 gOxfilé Hel
Ost och mejeri
0,8 dlGräddfil
150 gRiven Västerbottensost
50 gParmesanost
2 dlStandardmjölk
8 dlVispgrädde
Övrigt
10 gMaränger
3 mskStrösocker
65 gMörk chokladkaka
2 gVaniljstång, (1 st)
2 stGelatinblad
50 gMacarons
Frukt och grönt
2 stCitron - Eko
60 gMachesallat
250 gJordärtskocka
2 stSchalottenlök
1 stLime
5 klyftaVitlök Vanlig
1 stBasilika - färsk
250 gHallon Färska
600 gPotatis Fast
0,5 stBlomkål
250 gKörsbärstomater
1 stRödlök
2 stPersilja - färsk
0,2 stCitronmeliss
250 gSparris Färsk

Bild:

Wikoria Rudolfsson