Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Vatten | |
1 tsk | Strösocker | |
1 st | Gul lök | |
4 portion | Spaghetti | |
1,5 dl | Belugalinser | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 st | Morötter | |
2 st | Vitlök | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Spiskummin |
Skala och riv moroten grovt. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs alltid olja i en kastrull och tillsätt linser, krossade tomater, creme fraiche, vatten, buljongtärningar, socker, balsamvinäger och eventuellt spiskummin.
Låt puttra under lock på glänt i cirka 25 minuter eller tills du tycker att linserna har fått bra konsistens. Mixa såsen med stavmixer, eller låt koka lite längre för en mosigare konsistens. Späd med mer vatten för lösare sås. Koka pastan under tiden såsen puttrar klart.
Smaka av såsen med salt, peppar och basilika/oregano och servera med pasta och parmesan.