Gå vidare till huvudinnehåll
5:2 Kyckling med ugnsbakade medelhavsgrönsaker
Mia Troberg

5:2 Kyckling med ugnsbakade medelhavsgrönsaker

45 minEnkelt
283,60 kr
4 portioner42,85 kr per portion
Italienskt 5:2-middag med färgglada grönsaker.

2 klyftaVitlök Vanlig
1 stZucchini
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
2 stRöd Paprika
100 gKörsbärstomater
2 mskOlivolja
1 stGul lök
1 tskFranska Örter
400 gFärsk kycklingfilé
1 stBasilika - färsk
1 stAubergine
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär zucchini, aubergine, paprikor och tomater i stora bitar. Skiva vitlök och klyfta löken. Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt och ringla över olivoljan, salta och peppra och strö över örtkryddor. Blanda runt med händerna och rosta i ca 40 minuter. Riv i basilikan.

2

Skär kycklingen i strimlor och stek i oljan, salta och peppra. Servera kycklingen med de rostade grönsakerna.

Näringsvärde: Energi (kcal) 261,2, Protein (g) 26,5, Fett (g) 11,3, Kolhydrater (g) 10,8

Bild:

Linnea Swärd