Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Chilisås Original | |
2 msk | Tomatpuré | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 dl | Persilja - färsk | |
4 dl | Kokosmjölk | |
1 st | Hönsbuljong | |
1 msk | Soltorkade Tomater | |
3 st | Gul lök | |
800 g | Falukorv |
Sätt på riset samt lite musik.
Jag använder alltid en i en djup stekpanna för att ha lite mer kontroll än kastrull när man rör runt. Strimla och fräs korven i olja eller mölkfritt smör ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök, vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt tomatpuré, chilisås, dijon senap och rör om några varv. Häll kokosmjölken och smula buljongtärningen över härligheten. Koka ca 10 minuter Tillsätt den hackade persiljan precis i slutet.
Smaka av med salt och peppar. Jag brukar sticka in lite malen rosé peppar.
Servera med riset och garnera med lite färsk persilja på.
Njuter man i köket samtidigt som man lagar så smakar det godare. Så är det bara.
Lycka till