Gå vidare till huvudinnehåll
Korvstroganoff med ris - mjölkfri

Korvstroganoff med ris - mjölkfri

30 minEnkelt
243,20 kr
4 portioner 28,72 kr per portion
En klassisk Korvstroganoff med lite mer kärlek. Jag använder Kokosmjölk i stället för grädde. Det ger en rund och god smak och en minimal kokossmak. Serveras med kokt ris.

1 mskChilisås Original
2 mskTomatpuré
2 klyftaVitlök
2 tskDijonsenap
1 dlPersilja - färsk
4 dlKokosmjölk
1 stHönsbuljong
1 mskSoltorkade Tomater
3 stGul lök
800 gFalukorv
Instruktioner
1

Sätt på riset samt lite musik.

Jag använder alltid en i en djup stekpanna för att ha lite mer kontroll än kastrull när man rör runt. Strimla och fräs korven i olja eller mölkfritt smör ca 5 minuter. Tillsätt hackad lök, vitlök och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt tomatpuré, chilisås, dijon senap och rör om några varv. Häll kokosmjölken och smula buljongtärningen över härligheten. Koka ca 10 minuter Tillsätt den hackade persiljan precis i slutet.

Smaka av med salt och peppar. Jag brukar sticka in lite malen rosé peppar.

Servera med riset och garnera med lite färsk persilja på.

Njuter man i köket samtidigt som man lagar så smakar det godare. Så är det bara.

Lycka till