Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citrongräs Färsk | |
1 msk | Kokosolja | |
200 g | Morötter | |
0,5 st | Chili | |
1 st | Svartpeppar Malen | |
125 g | Palsternacka | |
1 msk | Koriander - färsk | |
1 dl | Kokosgrädde | |
1 klyfta | Vitlök Färsk | |
0,5 st | Gul lök | |
1 st | Salt | |
2 tsk | Ingefära Malen | |
0,5 l | Grönsaksbuljong |
(Obs Källa: tagit detta från MåBra.com)
Hacka den mjuka, vita delen av citrongräset och spara den träiga delen hel. Fräs rot- och grönsaker inklusive den hackade delen av citrongräset i kokosolja under omrörning några minuter. Tillsätt buljong och den träiga delen av citrongräset. Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Ta upp citrongräset och släng. Tillsätt ingefära och kokosgrädde och mixa soppan slät. Smaka av med koriander, salt och peppar.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt