Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
20 g | Rom | |
1 msk | Gräslök - färsk | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Citronjuice - råpressad | |
2 krm | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
200 g | Pilgrimsmusslor | |
30 g | Chips | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Avokado |
Dela och kärna ur avokadon och gröp ur köttet ner i en skål. Mixa helt slätt tillsammans med olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar. Plasta in och ställ kallt.
Dela pilgrimsmusslorna på längden med en vass kniv så att du får 12 lite smalare skivor. Hetta upp oljan i en panna och fräs musslorna hastigt så att de precis får färg. Lägg i smör och vänd runt, låt det gå några sekunder till. Ta upp musslorna och lägg dem på en tallrik, salta och peppra lätt.
Klicka upp eller spritsa avokadokräm på chipsen. Lägg på en stekt pilgrimsmussla och lite rom. Toppa med gräslök och servera direkt.
Recept ur boken "Flexitarianens kokbok - mycket grönt, lite kött" skriven av Eleonora von Essen (Tukan förlag).
Bild:
Linda Prieditis
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria