Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Smörkräm | ||
3 dl | Florsocker | |
150 g | Smör | |
2 msk | Citron | |
Topping | ||
250 g | Mörk Blockchoklad | |
Bottnar | ||
1 st | Ägg | |
150 g | Mandelmassa | |
0,75 dl | Strösocker |
Riv mandelmassan grovt med ett rivjärn och bland ihop med socker och äggvita (gulan sparas till smörkrämen).
Spritsa eller klicka ut bottnar 3-4 cm på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt med elvisp, rör ned äggula och citronzest.
Använd sked, slickepott eller spritsa ut smörkrämen på bottnarna. Ställ in i kylen.
Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan biskvierna i den smälta chokladen.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla