Gå vidare till huvudinnehåll
Biskvier
Malin Andersson

Biskvier

1 tEnkelt
156,35 kr
1 portion 80,01 kr per portion
Här har vi smaksatt klassiska biskvier med lite citronzest som ger en syrligt god smak åt smörkrämen. Det går även bra att smaksätta smörkrämen med t.ex lite kakao eller lakritspulver. En sats ger 20-40 biskvier beroende på vilken storlek man väljer att göra dem.

Smörkräm
3 dlFlorsocker
150 gSmör
2 mskCitron
Topping
250 gMörk Blockchoklad
Bottnar
1 stÄgg
150 gMandelmassa
0,75 dlStrösocker
Instruktioner
1

Riv mandelmassan grovt med ett rivjärn och bland ihop med socker och äggvita (gulan sparas till smörkrämen).

2

Spritsa eller klicka ut bottnar 3-4 cm på en plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda bottnarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.

4

Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt med elvisp, rör ned äggula och citronzest.

5

Använd sked, slickepott eller spritsa ut smörkrämen på bottnarna. Ställ in i kylen.

6

Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan biskvierna i den smälta chokladen.

Bild:

Kerstin Eriksson