Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 dl | Jasminris | |
Fiskpaket | ||
1 st | Lime | |
125 g | Broccoli Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
150 ml | Kokosmjölk | |
1 st | Aluminiumfolie | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Japansk soja | |
4 krm | Salt | |
1 msk | Färsk ingefära | |
75 g | Haricot Verts Färsk | |
1 msk | Grön Currypasta | |
25 g | Citrongräs Färsk, (1 st) | |
300 g | Torskfilé |
Värm ugnen till 175 grader.
Fiskpaket: Skär torskfilén i två portionsbitar och krydda med salt.
Skär broccolin i mindre buketter. Skär bort ändarna på haricots vertsen.
Banka lite lätt på citrongräset och dela det i två delar.
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop ingefära, vitlök, currypasta, soja, kokosmjölk och limesaft i en bunke.
Gör två stycken folieark och lägg ut på köksbänken. Fördela haricots verts och broccolibuketter i botten av varje ark. Lägg på en torskbit och en bit citrongräs.
Vik upp kanterna på paketen och fördela kokosmjölksblandningen i fiskpaketen. Förslut paketen och lägg dem på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Ta ut fiskpaketen ur ugnen och öppna upp dem försiktigt.
Strö finhackad koriander över fisken och servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 491 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt