Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingfilé med quinoasallad
Laura Plichta

Kycklingfilé med quinoasallad

30 minEnkelt
230,70 kr
2 portioner 51,35 kr per portion
Den här rätten är späckad med nyttiga vitaminer och innehåller dessutom mycket proteiner. Perfekt att äta efter att ha varit på gymmet då den går snabbt att tillaga!

Quinoasallad
20 gSalladslök
1,5 dlVatten
1 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
150 gKörsbärstomater
1 stLime
1 dlQuinoa
1 stAvokado
0,5 mskGrönsaksbuljong
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
300 gFärsk kycklingfilé
1 krmSalt
0,5 mskSmör
Instruktioner
1

Kyckling: Sätt ugnen på 170 grader.

2

Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen gyllene på båda sidor. Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek klart i ugnen ca 20-25 min.

3

Quinoasallad: Skölj och koka upp quinoa, vatten och buljong. Rör om.

4

Låt quinoan sjuda på låg värme under lock i 15 min. Dra av från platta och låt quinoan stå ytterligare 5 min under lock.

5

Halvera körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Halvera avokadon, kärna ur och gröp ut köttet. Skär avokdoköttet i tärningar.

6

Blanda quinoan och grönsakerna på ett fat. Pressa över limesaft och ringla över olivolja. Toppa salladen med hackad persilja.

Skär kycklingen i skivor och servera med quinoasalladen.

Näringsvärde: 566 kcal, 43 g protein, 26 g fett, 35 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir