Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Quinoasallad | ||
20 g | Salladslök | |
1,5 dl | Vatten | |
1 st | Persilja - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
150 g | Körsbärstomater | |
1 st | Lime | |
1 dl | Quinoa | |
1 st | Avokado | |
0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
0,5 msk | Smör |
Kyckling: Sätt ugnen på 170 grader.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen gyllene på båda sidor. Lägg över kycklingen i en ugnsform och stek klart i ugnen ca 20-25 min.
Quinoasallad: Skölj och koka upp quinoa, vatten och buljong. Rör om.
Låt quinoan sjuda på låg värme under lock i 15 min. Dra av från platta och låt quinoan stå ytterligare 5 min under lock.
Halvera körsbärstomaterna och strimla salladslöken. Halvera avokadon, kärna ur och gröp ut köttet. Skär avokdoköttet i tärningar.
Blanda quinoan och grönsakerna på ett fat. Pressa över limesaft och ringla över olivolja. Toppa salladen med hackad persilja.
Skär kycklingen i skivor och servera med quinoasalladen.
Näringsvärde: 566 kcal, 43 g protein, 26 g fett, 35 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla