Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås
Mari Bergman

Pasta med vitlöksdoftande fläskfilé i senapsås

20 minEnkelt
235,80 kr
4 portioner37,88 kr per portion
Vi fortsätter veckan med smaker som vitlöksdoftande fläskfilé i senapssås (Familjematkassen v52 2012)

Fläskfilé i senapssås
2 stKöttbuljong
1 dlVatten
0,5 dlMellanmjölk
1 mskSmör
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskBasilika - fryst
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlVispgrädde
250 gFärska champinjoner
0,5 tskSalt Fint
500 gFläskfilé
2 mskDijonsenap
Tillbehör
500 gTagliatelle
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Skiva svampen och fräs den i lite smör eller olja i en varm stekpanna. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.

3

Häll av svampen på en tallrik när den har fått fin gyllenbrun färg. Bryn sedan fläskfilén i pannan i lite smör eller olja. Pressa över vitlök och lägg i svampen igen. Slå på grädde, vatten, köttbuljong/ fond, dijonsenap och blanda ner fryst hackad basilika i såsen.

4

Låt såsen koka ihop och köttet bli genomstekt. Smaka av med salt och peppar.

5

Servera tillsammans med nykokt pasta.

Näringsvärde: 656 KCAL 30g Protein 43g Fett 52g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd