Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Djungelgryta | ||
1 tsk | Curry | |
2 dl | Vatten | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 st | Hönsbuljong | |
600 g | Kycklingfile | |
Till servering | ||
2 st | Banan | |
1 st | Röd Paprika | |
300 g | Basmatiris | |
1 st | Småcitrus |
Koka upp riset med dubbelt så mycket vatten och ½ tsk salt. Sänk värmen och låt sjuda under lock enligt tidsangivelse.
Djungelgryta: Skär kycklingen i strimlor. Krydda med salt och peppar.
Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna.
Rör ner curry, grädde och buljongtärningar, och låt koka i ett par minuter.
OBS Tänk på att diska eller byta skärbräda efter hantering av rå kyckling innan nästa moment påbörjas.
Tillbehör: Skölj paprikan, kärna ur och skär i bitar eller små tärningar.
Skala bananerna och skär i skivor
Skala mandarinerna, klyfta och dela varje klyfta i två halvor.
Servera djungelgrytan med det nykokta riset, paprika, bananer och mandarinklyftor.
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko