Gå vidare till huvudinnehåll
Fish taco med ryggbit av Gårdsclarias
Gårdsfisk

Fish taco med ryggbit av Gårdsclarias

30 minEnkelt
361,50 kr
4 portioner 56,25 kr per portion
Fish taco med ryggbit av Gårdsclarias

Sås
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlMajonnäs
1 tskSriracha
0,5 stLime
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
Kryddblandning
1 tskSpiskummin
0,5 tskChilipulver
1 tskPaprikakrydda
0,5 tskSalt
1 krmSvartpeppar
1 mskRapsolja
1 stRödlök
150 gFetaost
1 stKoriander - färsk
200 gTortilla - Små
2 stAvokado
2 mskSmör
200 gKörsbärstomater
150 gRödkål
500 gÖvrig fisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader, eller 180 grader om det är en varmluftsugn.

2

Blanda samman kryddorna till kryddblandningen.

3

Lägg Clarias filéerna i en ugnsfast form och strö på rikligt med kryddblandning. Drissla olja över filéerna och lägg en klick smör på varje filé.

4

Tillaga fisken ca 20-25 min längst upp i ugnen tills den är genomstekt och mellan 65-70 grader.

5

Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en skål. Smaka av med mer Sriracha om man vill ha extra hetta.

6

Skär och hacka upp alla grönsakerna och pressa lite lime över avokadon så att den inte blir brun i färgen.

7

Smula sönder fetaosten och lägg i en skål.

8

Skär fisken i lagom stora bitar när den har kommit ut ur ugnen.

9

Lägg alla tillbehör i ett tortillabröd, lägg i fisken och häll på sås och gärna lite limesaft.

Toppa med färsk koriander.