Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Vatten | |
2 tsk | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Broccoli Färsk | |
1 st | Morötter | |
1 st | Gul lök, (1 msk) | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 dl | Röda Linser Torkade | |
50 g | Smör |
Skala och skiva morot, lök och broccoli i småbitar.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg i morot, lök, broccoli och linser. Låt puttra på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
Häll av överblivet vatten i en skål och mixa det kokta.
Tillsätt lite kokvatten om moset är för hårt. Tillsätt tomatpuré, hackade basilikablad och peppar.
Mixa allt igen och blanda ner smöret. Klart!
Bild:
Linda Malmström
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla