Gå vidare till huvudinnehåll
Pasta Puttanesca med kalamata oliver
Mari Bergman

Pasta Puttanesca med kalamata oliver

15 minEnkelt
190,65 kr
4 portioner35,52 kr per portion
Snabblagad pasta puttanesca.

2 krmSalt Fint
4 mskTomatpuré
400 gHela Tomater Konserverade
1 tskBasilika - torkad
2 krmSvartpeppar Malen
75 gSardeller
3 stVitlök Vanlig
1 mskOlivolja
1 stChilipeppar Röd
0,5 stPersilja - färsk
0,5 stGul lök
250 gKalamataoliver
0,5 dlVatten
400 gTagliatelle
Instruktioner
1

Koka pasta enligt anvisning på paketet.

2

Skala gul lök och vitlöksklyftor. Finhacka löken, sardellerna och chilin. Hetta upp en panna med oljan och fräs alltsammans hastigt utan att det tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, basilika, salt, svartpeppar och oliver. Låt såsen småputtra tills pastan är klar.

3

Sila av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad persilja.

Näringsvärde: 597 kcal 16 g protein 31 g fett 60 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd