Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Rödlök | |
250 g | Gröna Ärtor | |
Torsk | ||
550 g | Torskfilé | |
0,5 tsk | Salt | |
1,5 msk | Fiskfond | |
5 dl | Vatten | |
Tillbehör | ||
1 st | Citron | |
900 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
3 dl | Mellanmjölk | |
1,5 msk | Vetemjöl | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
2 st | Ägg | |
1 krm | Vitpeppar Malen |
Hårdkoka äggen: Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka tar det ca 8-10 min tills äggen är klara. Spola dem sedan under kallt vatten.
Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten.
Sås: Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan.
Tillbehör: Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Finhacka rödlöken och skär gurkan i små tärningar. Blanda samman och krydda med en nypa salt.
Torsk: Koka upp vatten och fiskfond i en vid kastrull. Salta fiskbitarna och lägg ner dem i buljongen. Sjud på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en hålslev och lägg den på ett fat, håll den varm genom att sätta folie över.
Sås: Skala och hacka äggen. Finhacka persiljan. Koka upp såsen och vänd försiktigt ner persilja och ägg. Slå såsen över fisken och servera med kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor.
Näringsvärde: 474 KCAL 48g Protein 10g Fett 50g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria