Gå vidare till huvudinnehåll
Laxfärsbiffar med nudlar och grönsallad
Hemmakock

Laxfärsbiffar med nudlar och grönsallad

20 minEnkelt
352,70 kr
4 portioner 57,55 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v26)Fina små biffar av lax som går fort och lätt att göra. De blir lite porösare med ägg än med potatismjöl. Men eftersom Rakel inte tål ägg tar jag potatismjöl.

Grönsallad
2 mskOlivolja
1 stPlocksallat
1 krmFlingsalt
150 gSockerärta Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskVitvinsvinäger
Laxfärsbiffar
1 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
150 gFetaost
500 gLaxfilé
1 mskSmör
2 krmFlingsalt
Till Servering
250 gÄggnudlar
2 mskOlivolja
2 dlSweet Chili
Instruktioner
1

Skär bort eventuellt skinn från laxfilén (det går lätt om man först skär bort en liten bit, grabbar tag i skinnet och sedan trycker kniven ner mot skinnet hela vägen) och skär fisken i grova bitar. Lägg bitarna i en skål och kör hastigt med en handmixer. Låt det inte bli en alltför slät massa. Tillsätt smulad fetaost,ägg (eller potatismjöl) och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Forma laxfärsen till 8-12 biffar med blöta händer och stek på medelvarm värme ett par minuter på varje sida.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och tillsätt olja.

Koka sockerärtorna i 1 minut och häll sedan av vattnet direkt. Skölj och strimla salladen fint. Arrangera salladen på ett fat. Blanda ner sockerärtorna och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med salt och peppar.

Servera laxfärsbiffarna med nudlar, sweet chilisås och grönsallad.