Gå vidare till huvudinnehåll
Fisksoppa med aioli

Fisksoppa med aioli

1 t 30 minEnkelt
673,35 kr
6 portioner 80,37 kr per portion
En härlig soppa som passar att bjuda till många

800 gKrossade Tomater
3 stGul lök
2 tskMejram - torkad
1 gSaffran
400 gLaxfilé Fryst
400 gTorskfilé Fryst
500 gRäkor
2 klyftaVitlök Vanlig
3 stFiskbuljong
1 stFänkål Färsk
2 stZucchini
2 tskTorkad oregano
3 dlMatlagningsvin Vitt
1 tskItaliensk Salladskrydda
Instruktioner
1

Strimla löken och fräs den i en stekpanna med lite olja eller smör och smula över oregano och mejram. När den är fräst flyttar du över löken till en stor kastrull. Skölj, ansa och skär fänkålen och zuccinin i tärningsstora bitar. Lägg i detta i kastrullen tillsammans med tomatkrosset. Häll på 1,3 liter vatten och smula ner buljongen. Koka under lock ca 35 minuter. Lägg i salladskryddan, vinet, den pressade vitlöken, saffran när ungefär halva koktiden gått. (hit kan soppan förberedas) Lägg i fisken, delad i ca 3cm stora bitar (kolla att benen är borta). Sjud ca 4 minuter. Lägg i de skalade räkorna precis innan servering. Vid festliga tillfällen går det även att lägga i havskräftor och musslor. Goda tillbehör är skålar med aioli, riven ost och brödkrutonger.