Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
800 g | Krossade Tomater | |
3 st | Gul lök | |
2 tsk | Mejram - torkad | |
1 g | Saffran | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
400 g | Torskfilé Fryst | |
500 g | Räkor | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 st | Fiskbuljong | |
1 st | Fänkål Färsk | |
2 st | Zucchini | |
2 tsk | Torkad oregano | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
1 tsk | Italiensk Salladskrydda |
Strimla löken och fräs den i en stekpanna med lite olja eller smör och smula över oregano och mejram. När den är fräst flyttar du över löken till en stor kastrull. Skölj, ansa och skär fänkålen och zuccinin i tärningsstora bitar. Lägg i detta i kastrullen tillsammans med tomatkrosset. Häll på 1,3 liter vatten och smula ner buljongen. Koka under lock ca 35 minuter. Lägg i salladskryddan, vinet, den pressade vitlöken, saffran när ungefär halva koktiden gått. (hit kan soppan förberedas) Lägg i fisken, delad i ca 3cm stora bitar (kolla att benen är borta). Sjud ca 4 minuter. Lägg i de skalade räkorna precis innan servering. Vid festliga tillfällen går det även att lägga i havskräftor och musslor. Goda tillbehör är skålar med aioli, riven ost och brödkrutonger.